Styr på foundation, bronzer og blush | Lær at lægge basic-makeup

Elf guider dig til at lægge en simpel og fin makeup.

Elf guider dig til at lægge en simpel og fin makeup.

Lær at lægge din basic-makeup 

Er det der med en fuld makeup en ny ting for dig? Her får du de helt basale ting, du skal vide om at lægge makeup. Vi taler om basen, gløden og fremhævningen. Med bare lidt tålmodighed vil du hurtigt lære teknikkerne at kende. Lad os komme i gang. 


Hvordan er det nu med foundation og concealer – hvad skal på først? Og hvad skal vi egentlig bruge en bronzer til? Det får du svar på her. Vi gennemgår en klassisk makeuprutine trin for trin. Husk, det kræver lidt øvelse, før makeuppen sidder lige i skabet. Men fat mod. Du vil helt sikkert blive en sand mester, når du har gjort det mange gange. 


Basen 

En makeuprutine vil typisk starte med en foundation. En foundation skal dække og skjule små skønhedsfejl, men ikke ligge som en maske på ansigtet. 

Don’t: Undgå at påføre for meget foundation ad gangen. Du risikerer, at din foundation lægger sig som en tyk maske. Begynd derfor med at påføre små mængder med en makeup-børste.


Når foundationen er lagt er concealeren din ven. Concealeren bruger du til at dække mørke rander under øjnene eller små ujævnheder i huden. Men concealeren lægger du altså efter din foundation.   

 

Don’t: Undgå at vælge en concealer som er mere end 1 til 2 nuancer lysere end din hud. Bliver din concealer for lys kan du ende med et unaturligt resultat.

 


Gløden

Gløden til dit ansigt består af bronzer og blush. Ideen med en bronzer er, at skabe skygge i ansigtet. Det lyder måske ikke så flatterende, men tænk bare på Kardashians, som er mestre i glow og kindben. 

Bronzeren placeres de steder i ansigtet, hvor du ønsker at skabe dybde – det vil være ved tindingen og i en bue ud mod øret og ned langs kindbenene. Du kan også påføre en smule produkt langs kæbelinjen og i øverste del af panden. Vi vil altid anbefale dig at bruge en børste til at påføre din glow. En bronzer er nemlig typisk i pudderform, og derudover kan man nemt komme til at se beskidt ud i ansigtet, hvis det ikke bliver lagt nogenlunde nøjagtigt.   

Don’t: Undgå at påføre for meget produkt ad gangen. Det er lettere at tilføre mere varme til ansigtet, end det er at fjerne det igen. 

Blush er det, som også bliver kaldt kindrødt. Det bringer liv til kinderne, og klæder de fleste. Ligesom med bronzeren skal du være opmærksom på ikke at putte for meget produkt på. 

Blushen skal ligge lige over din bronzer – det vil sige på den øverste del af kinden.


Fremhævningen

Med en highlighter kan du skabe dimensioner til dit ansigt. Highlighter findes i mange variationer og farvenuancer fra et let genskær til intens glimmereffekt. 

Don’t Pas på, at din highlighter ikke kommer til at se unaturlig ud, hvis du kommer en masse glitter på. Målet er ikke at glitre så meget som muligt. Målet er at fremhæve de steder i ansigtet, hvor lyset falder naturligt.

Den sidste del af makeuprutinen er nok dit allervigtigste step. Vi taler selvfølgelig om mascara. Det er lidt af et must-have for de fleste piger. Med en mascara kan du nemlig skabe flotte og lange vipper, som skaber fokus på dine øjne. Mascaraen bør være det sidste trin i din rutine, og er med til at fuldende dit look. Hvis du er i tvivl om, hvordan du lægger din mascara kan du læse med her.

Det her er en supergod basal makeuprutine. Giv det et forsøg – og husk, at det naturligvis kræver øvelse, før du vil føle dig fortrolig med det.