Læg den perfekte winged eyeliner

Det er elegant. Det er stilsikkert. Og det er tilpas underspillet. Her guider vi dig igennem de fire trin til en vellykket winged eyeliner.
Det er elegant. Det er stilsikkert. Og det er tilpas underspillet. Her guider vi dig igennem de fire trin til en vellykket winged eyeliner.

Winged eyeliner eller cat-eye, som det også bliver kaldt, er populært blandt mange. Måske mestrer du det allerede? Måske er du en af dem, der altid kæmper med at få tegnet den rigtige “hale”. Klassikeren over dem alle er, at du lidt tilfældigt får tegnet et perfekt øje, og det andet bare ikke flasker sig. Det er her nogle giver op – og andre bliver stædige. Vi vi vil rigtig gerne hjælpe dig til at tegne den perfekte streg.

Første step er selvfølgelig eyelineren

Der findes et utal af eyelinere på markedet – den rene jungle af former, farver og konsistenser. Du skal derfor overveje, om du er til en klassisk eyeliner-blyant med farve og shimmer, som trender i instagram-makeup-billeder. Med en gel eyeliner kan du finde både klassiske og vilde farver og nyde godt af, at det er nemt at styre tykkelsen på stregen. Og så er den vandfast. Det er værd at overveje den vandfaste løsning, hvis du skal til fest – den bliver nemlig siddende – også selvom det regner fra himlen eller øjnene, eller dine dansemoves får dig til at svede på dansegulvet. Er du til det helt klassiske cat-eye-look skal du gå efter en klassisk sort eyeliner.

Hold tungen lige i munden – nu skal der tegnes

Du har valgt din eyeliner og skal nu til at tegne. Og du kan være helt rolig, for med guiden her skal du nok komme i mål med winged-eyeliner-looket:


  1. Tegn en streg fra inderste øjenkrog og langs vippekanten ud til yderste øjenkrog. Sørg for at komme så tæt på vippekanten som muligt.
  2. Herefter skal “vingen” laves. Det letteste er at lave en lille prik mellem yderste øjenkrog og yderste del af øjenbrynet.
  3. Tegn så stregen fra prikken og ned til yderste øjenkrog. Når du tegner stregen fra prikken og ned får du den mest præcise streg.
  4. Til sidst skal der tegnes en streg fra den yderste del at vingen og tilbage til vippekanten. Det gør, at den øverste kant af stregen mere lige og ensartet.

Vi ved godt, det lyder irriterende, men...

... Øvelse gør altså mester. Der er ikke noget at sige til, at det kan være svært, hvis du kun eksperimenterer med vinge-looket et par gange om året. Og husk, at mulighederne med winged eyeliner er mange – du kan fx tone eyelineren ud med en pensel og tilføje noget øjenskygge. Det kan heldigvis godt betale sig med lidt øvelse, for når du først har styr på stregen, finder du ud af, at det slet ikke er så svært, som mange gør det til. Du kan tilmed se ekstra elegant og flot ud med det stilfulde fokus, du har skabt omkring dine øjne.