Hvordan lægger man foundation korrekt? Få de bedste tips her

Påfør din foundation korrekt 

Hvordan er det nu lige, man lægger foundation på den rigtige måde, så det hverken er for meget eller for lidt? Og er det bedst at påføre med børste eller fingre? Der er mange måder at arbejde med sin foundation – her får du de basale teknikker og de bedste tips og tricks.

Påfør din foundation korrekt 

Hvordan er det nu lige, man lægger foundation på den rigtige måde, så det hverken er for meget eller for lidt? Og er det bedst at påføre med børste eller fingre? Der er mange måder at arbejde med sin foundation – her får du de basale teknikker og de bedste tips og tricks.

Første trin i en makeuprutine, hvor foundation indgår, er altid at fugte huden godt. Fugter du ikke huden risikerer du, at de små linjer i huden vil fremstå mere synlige, da foundationen vil lægge sig i revnerne. Du kan også overveje at bruge en primer, som går ind og neutraliserer hudens overflade, så den er helt glat og klar til foundation. 

For at vejlede dig i, hvordan du bedst påfører din foundation skal du overveje, hvilken farve og type foundation, du er til, og hvor høj dækkeevne, du er ude efter at opnå. Det er altså et spørgsmål om, hvor ensartet du ønsker din hud skal være – og samtidigt hvor naturligt et resultat, du ønsker. 

Vi gennemgår her de tre typer redskaber, du kan bruge til at lægge en smuk foundation.


Med fingrene er det nemt og naturligt 

✓ Ved at påføre din foundation med dine fingre, får du din foundation til at smelte ind i huden grundet varmen fra dine fingre. 

✓ Det giver et meget naturligt look, og du kan nemt komme ind i alle ‘kroge’.  

Der er dog to ting, du skal være særligt opmærksom på, når du lægger foundation med fingrene: 

Først og fremmest fungerer det bedst med flydende, lette foundations. Derudover skal du være opmærksom på, at det er svært at opnå et meget dækkende look. Det er nemlig svært at fordele det jævnt. 

Redskaberne, der sikrer dig en foundation, som du kan lide det

Med børste har du mange muligheder 

Makeupbørsten er et fantastisk redskab og kan bruges til til at påføre stor set alle typer af foundation, pudder, stift, flydende osv. men det er vigtigt at vælge den rigtige makeupbørste.

✓ Det gode ved en makeupbørste er, at du undgår at få produkt på fingrene. 

✓ Du kan skabe forskellige effekter med dit produkt alt efter, hvilken børste du vælger. 


Når du vælger at bruge en makeupbørste til at lægge din foundation, skal du huske at rense dine pensler for hygiejnen og for at få dem til at holde længere. 


Med en svamp har du god føling med produktet

De seneste år er påføring med en makeup svampe blevet et ret populært redskab til påføring af foundation. 

✓ De kan bruges til en hel del forskellige foundation-typer. 

✓ Du har en god føling med fordelingen af produktet i ansigtet og undgår typisk at komme for meget produkt på, da makeupsvampen vil absorbere lidt af det.

Er du helt grøn på foundation-området er svampen et godt bud og senere, kan du skifte den ud med en pensel. Makeupsvampen er nem at vaske og klar til brug lige efter, da der ingen tørretid er. Ulempen ved makeupsvampe er dog, at man skal skifte dem ud noget oftere end makeupbørster, da de er mere sarte og går noget nemmere i stykker..