Husker du at rense dine makeupbørster?

Pudderbørster, blushbørster, foundationbørster, concealerbørster... makeupbørster kommer i mange former og funktioner. Men vidste du, at du bør rense dine makeupbørster? Læs med, og få gode råd til hvorfor og hvordan.

Pudderbørster, blushbørster, foundationbørster, concealerbørster... makeupbørster kommer i mange former og funktioner. Men vidste du, at du bør rense dine makeupbørster? Læs med, og få gode råd til hvorfor og hvordan.

De fleste af os bruger makeupbørster hver dag – og måske flere gange om dagen for lige at rette på makeuppen i løbet af dagen. 

Men husker du også at rengøre dem?  Mange tænker nemlig slet ikke over, at de skal rengøres – men der er faktisk flere gode grunde til at holde dem rene.


Beskidte børster er bakteriebomber

Beskidte makeupbørster kan forvandle sig til nogle bakteriebomber, som desværre kan gøre din hud olieret og give den irritationer, urenheder m.m. Makeuprester sætter sig nemlig i børsterne og udvikler sig efterhånden til bakterier. 

Så hvis du vil være god mod din hud, må du ikke springe rengøringen over. 


Rene børster holder længere

Dine makeupbørster holder længere, når du renser dem hyppigt. Rens er nemlig ikke bare med til at holde bakterier væk – men også til at forlænge børsternes levetid.


Børster i god stand giver et flottere resultat

Din makeup lægger sig flottere på huden, når dine børster er rene. Og det er jo netop dét, dine børster skal gøre – hjælpe dig til en flot makeup, der sidder lige i skabet.


Kort fortalt får du følgende fordele ved at rense dine makeupbørster:

  • Din hud bliver pænere og sundere.
  • Du slipper for at købe nye børster så tit.
  • Du får en flottere makeup, så du kan lade din indre skønhed skinne igennem.

Sådan renser du dine børster

Så hvordan renser du så bedst dine børster? Det er faktisk ikke så besværligt. Følg denne guide, og gør dine børster klar til brug igen. 


  1. Brug en mild sæbe, babyshampoo eller en skånsom ansigtsvask.
  2. Lav en runding med din hånd, som du kan dyppe dine børster i. Hold så vidt som muligt børsternes skaft fri for vand – selve børsterne skal være gennemvædet.
  3. Kom derefter sæbe på børsterne, og rens dem i din runding. Sæben skal masseres godt ind – det gør, at fedt og overskydende makeup vaskes væk. Det bedste er at lave cirkelbevægelse rundt i din runding. Børsterne er rene, når skummet ikke er farvet af  produkter mere.
  4. Slut af med at skylle sæben ud af børsterne – husk, at al sæbe skal ud. 
  5. Klem vandet ud, og form børsten, da din børste godt kan have mistet formen lidt efter rengøring. 
  6. Tør børsterne i et rent håndklæde, og læg dem til tørre. 


Når børsterne er helt tørre kan du tage dem i brug igen.

Det er en god ide at rense dine børster én gang om ugen – gør det gerne som en fast rutine, så du ikke glemmer det. 

Det behøver ikke at være en sur pligt at rengøre dine makeupbørster. Tænk på det som en del af din makeup-rutine.

Du kan eventuelt rense alle dine børster på én gang, når du alligevel er i gang. På den måde behøver du kun gøre det én gang om ugen – så har du resten af ugen til at eksperimentere med farver og forskellige udtryk. 


Oplev udvalget af børster hos e.l.f. Cosmetics

Hos e.l.f. Cosmetics finder du et stort udvalg af makeupbørster til alle formål. Alle vores børster er i høj kvalitet, så du kan have glæde af dem i mange år – især hvis du renser og passer godt på dem.

God fornøjelse med dine børster.

Se udvalget af makeupbørster her.