Gode råd til din øjenmakeup

Føler du dig fortrolig med en øjenskygge-palette i hånden? For rigtig mange består en øjenmakeup kun af mascara. Men hvorfor ikke toppe det med en flot øjenskygge, der kan fremhæve og definere dine øjne?  
Føler du dig fortrolig med en øjenskygge-palette i hånden? For rigtig mange består en øjenmakeup kun af mascara. Men hvorfor ikke toppe det med en flot øjenskygge, der kan fremhæve og definere dine øjne?  

Det kan gøres helt simpelt og naturligt. Det kan selvfølgelig også gøres vildt og med masser wauw-effekt. Rigtig mange dropper øjenskygge, fordi de synes, det er svært og ikke føler de mestrer teknikken. Den gode nyhed er, at der ikke er én rigtig måde at lægge øjenskygge på. 


Vi har her samlet 6 gode råd, så du nemt kan komme i gang:

1. Start altid med en primer

Primer forlænger holdbarheden af din makeup, og med primer på øjenlågene sikrer du, at øjenskygge ikke klumper og lægger sig i de små folder ved øjenlågene. Det, der er afgørende for, at din øjenskygge holder og sidder pænt er altså ikke, at du har investeret i en dyr øjenskygge, men om du har haft gang i primeren forinden.

2. Farvevalg

Okay, nu er der styr på basen. Du skal nu vælge farve. Uoverskueligt? Det forstår vi godt – du kan praktisk talt finde alle regnbuens farver i øjenskygger og mere til. Vi har lavet en miniguide til farvevalg nederst på siden her. Er du nybegynder, så husk bare: Du går aldrig galt i byen med brune nuancer, og derfra kan du eksperimentere med gyldne nuancer.

3. Simple greb til hverdagen

Mulighederne er mange med øjenskygge. Til hverdag kan du for eksempel vælge en lysebrun farve – gerne med et smule shimmer i – som du med din finger dupper på midten af øjenlåget. Så simpelt kan det gøres, og du kan ovenikøbet bruge din highlighter til det, hvis du alligevel har en, som du er glad for. Alternativt lægger du en lys neutral øjenskygge på hele øjenlåget – op til globelinjen. Det er den linje, der følger øjeæblets runding. Det kan du gøre med en pensel eller bare med din finger. Allerede her har du skabt et rent og lækkert look, hvor en eyeliner med fordel kan påføres ved vippekanten.

4. Skal det være lidt vildere?

Skal din helt almindelige tirsdag piftes lidt op, eller skal du bare ud og være ekstra? Du starter med samme procedure som før, hvor du lægger en øjenskygge på hele øjenlåget. Derefter skal du finde en mørkere øjenskygge, som du kan bruge til den øverste del af øjenlåget – altså oppe omkring globelinjen. Den nederste del af øjet lader du være lysere. Her er det farven, du går med, der afgør, hvor vildt det skal være. Vi er selv tossede med glimmer, som skaber ekstra fokus om øjnene og får dem til at lyse lidt ekstra op.

5. Blende og tone, blende og tone, blende og tone...

I en klassisk øjenmakeup er det vigtigt, at der ikke er nogen hårde kanter. Sørg derfor altid for at skabe en naturlig overgang ved at tone den mørke skygge let op i den lyse – gerne med en pensel.

6. Husk kontrasterne

Skal du helt i mål med din øjenmakeup, er det en god idé at være opmærksom på kontrasterne. Øjenskyggen gør det nemlig ikke alene – øjet har også brug for noget kontrast, for at det for alvor kommer til at spille. Det kan du gøre med en mascara og eyeliner, som rammer øjet ind.