5 tips til hverdags makeup

Vil du gerne have din makeup til at sidde skarpt i hverdagen – uden for meget besvær? Vi giver dig 5 tips til at lægge en nem men flot hverdagsmakeup.  

Vil du gerne have din makeup til at sidde skarpt i hverdagen – uden for meget besvær? Vi giver dig 5 tips til at lægge en nem men flot hverdagsmakeup.  

1. Basen – skab det bedste fugtede udgangspunkt

En pæn makeup starter med en ren og velplejet hud. Med en fugtet, sund hud har du den bedste base for et naturligt smukt look. 

Vi anbefaler, at du umiddelbart før, du lægger din makeup, sørger for at rense din hud. Brug også en dagcreme med masser fugt. Hvis du har en lang dag i vente, eller bare vil have makeuppen til at sidde ekstra godt, kan du overveje at blande et lille pump primer i din dagcreme – det giver en super flot glød til din hud.

2. Gør basen ensartet

Måske vil du gerne have fokus væk fra rødmen og urenheder og i stedet fremhæve dine øjne og andre smukke træk i dit ansigt. For at lykkes med det er anbefalingen at lave en makeup-base, hvor du ensarter huden. 

Her kommer foundation, concealer og pudder ind i billedet.

Foundation kommer både i flydende og fast form. Vælg den faste, hvis du vil have høj dække og tilsvarende den flydende for medium til lav dække. 

En concealer er din bedste ven, når en bums har meldt sin ankomst midt i panden. Mange har glæde af concealeren til at dække røde næsefløje og rander under øjnene. 

Sidst men ikke mindst i den gode base: pudder. Den minimerer porernes synlighed og for at få din makeup til at sidde, hvor den skal.    

3. Indram og fremhæv

Med basen på plads er du klar til at arbejde med at fremhæve de bedste træk ved dit ansigt og lave skygger. 

Det vigtigste at vide er, at mørke farver trækker tilbage, og at lys fremhæver. Du kan derfor med fordel bruge contour under dit kindben. En highlighter kan du duppe på kindbenet – lav evt. et lille ‘C’, som går fra under øjenbrynet og ned til kindbenet. Når du alligevel er i gang, kan du duppe lidt af highlighteren på næseryggen og i øjenkrogen. Afslut med blush til æblekinderne.  

4. En let og lys lipgloss gør underværker

En let og lys lipgloss går man aldrig galt i byen med. Vi anbefaler, at du går efter en lipgloss med fugtgivende ingredienser.  

… et lille tip til dit makeup look: Hav enten har fokus på din øjenmakeup eller din læbemakeup.

5. Primer får din øjenskygge til at holde længere

Holder du lidt igen med farve på læberne, kan du sagtens tillade dig at gøre lidt mere ud af øjnene. 

På en helt almindelig onsdag vil vi anbefale lidt primer på øjenlågene. Dup med en finger en smule øjenskygge på midten af øjenlåget. Brug en pensel til at tone din øjenskygge ud – og kom gerne en smule under øjnene for at ramme øjnene ind.